Posted on

Precies een week na onze eerste boomplantdag van dit najaar, stonden er op zaterdag 27 november wederom 10 vrijwilligers klaar om de nodige bomen in de grond te zetten. De dag begon koud, maar al snel brak er een aangenaam zonnetje door. Naast het harde werk, werd er ook genoten, geleerd, gelachen en lekker gegeten en gedronken.

Een filmpje zegt natuurlijk alles. Deze fantastische beelden werden geschoten en gemonteerd door Boss Media: https://www.bossmediaproductions.com/.

De nodige noten

Precies één dag voor de boomplantdag, arriveerden er een aantal bijzondere walnootboompjes op Green Heart Nature Farm. Deze moesten niet alleen zo snel mogelijk, maar ook met de grootste zorg de grond in. Walnoten groeien weliswaar heel langzaam, maar zijn volgens ons het wachten meer dan waard. Want wat is er nu lekkerder én gezonder dan een heerlijke verse noot van eigen oogst? De jonge walnootboompjes werden door onze vrijwilligers, onder begeleiding van Freek, voorzien van een heerlijke laag houtsnippers, compost en smeerwortelgier. Zo krijgen ze hopelijk een goede kickstart om grote, sterke, oude bomen te kunnen worden.

En als je het over notenbomen hebt, dan mag natuurlijk de tamme kastanje ook niet ontbreken. Niet te verwarren met de wilde kastanje, die ook veelvuldig in Nederland voorkomt maar niet eetbaar is. Dat wordt in de toekomst kastanjes rapen op Green Heart Nature Farm!

Inheems fruit

Vorig jaar hebben we al duizenden inheemse, eetbare bomen aangeplant. Op een deel van ons land kon dat echter nog niet, omdat daar nog verhogingen en verlagingen moesten worden aangebracht. Deze contouren in het landschap zorgen voor diverse microklimaten, doordat er natte, droge, warme en koudere plekken ontstaan. Deze boomplantdag stond daarom ook in het teken van het aanplanten van het restant aan inheemse bomen. Zo gingen er, onder toeziend oog van Geert-Jan en Kestrel, de nodige wilde appels, wilde kersen, wilde peren en mispels de grond in. Dat wordt smullen! Uhh… over een paar jaar dan.

In het zonnetje rond de vuurkorf

Hoewel het eind november was, was het heerlijk weer om buiten bomen te planten. Tjitske en Jeske zorgden voor een verwarmende catering, met onder andere vegan hazelnootbrownies, huisgemaakte gele spliterwtensoep én als afsluiting warme chocolademelk en glühwein. Want voor ons draait een vrijwilligersdag niet alleen maar om het planten van bomen: we willen mensen ook met elkaar in contact brengen en laten ervaren hoe fijn het buitenleven kan zijn. Aan de foto’s te zien is dat goed gelukt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *