Posted on

Op zaterdag 20 en zaterdag 27 november 2021 gaan we weer bomen planten in ons voedselbos in Geffen. We hebben nog plek voor een paar vrijwilligers die het leuk vinden om ons te helpen met onze favoriete bezigheid!

Leren, mensen ontmoeten en bomen planten

Tijdens een plantdag leiden we alle geïnteresseerden rond over de natuurboerderij en krijg je ruim de tijd om vragen te stellen aan één van de medewerkers. We leren je hoe je een boom goed plant, je leert over de soorten die je mag planten en je ontdekt al doende wat het aanleggen van een voedselbos inhoudt.

De plantdagen zijn altijd gezellige dagen, waarbij mensen vanuit heel het land (en soms daarbuiten) langskomen om te helpen. Veel mensen hebben een achtergrond in de wereld van voedselbossen, maar sommige ook helemaal niet. Een plantdag is de gelegenheid om deze mensen te leren kennen.

Geloof je net als wij dat bomen planten één van de oplossingen is voor het klimaatprobleem? En dat de natuur in Nederland wel wat hulp kan gebruiken? Dan is dit de gelegenheid om zelf je steentje bij te dragen en in één klap tientallen bomen te planten.

Veel werk in een korte tijd

Voor ons is een plantdag met vrijwilligers altijd een inspirerende gelegenheid én het helpt ons om in 1 dag een hoop werk te verzetten. We vinden het leuk om mensen te begeleiden en te betrekken bij al het werk waar we mee bezig zijn.

Geef jezelf snel op

Wil je graag mee planten op 20 of op 27 november? Geef je dan snel op, want vorig jaar bleken de plantdagen erg populair. Je kunt je opgeven door een mailtje aan Geert-Jan te sturen, via geert-jan@greenheartnaturefarm.org.