Steeds meer mensen vragen of ze wellicht eenmalig, meermaals of zelfs structureel iets kunnen bijdragen of meehelpen.. Wat voelen we ons enorm vereerd en dankbaar dat het voedselbos en de natuurboerderij zo door steeds meer mensen gedragen en gedeeld mag worden! Uiteraard zien we daar allemaal prachtige kansen voor. Graag willen we samen met alle geïnteresseerden kijken hoe we dit op een goeie manier kunnen vormgeven. We horen dan ook graag jouw ideeën, wensen en mogelijkheden om bij te dragen en samen mooie dingen te creëren. 

In ieder geval organiseren we de komende periode weer onze inmiddels fameuze, veelbesproken en mega fijne Contribute & Connect middagen. Dit voor iedereen die het leuk vindt om gezellig te verbinden, en tegelijk samen te planten, zaaien, bomen verzorgen, bouwen, leren, delen en genieten van een heerlijk hapje en drankje.

De eerstvolgende data voor de Contribute & Connect middagen zijn:

 • Zondag 30 juni: C&C Special Bessen plukken & jam maken! Afwijkende opzet & tijden, lees hier meer
 • Vrijdag 5 juli: C&C Special Bessen plukken & jam maken! Afwijkende opzet & tijden, lees hier meer
 • Meer zomerse Contribute & Connect middagen volgens de onderstaand beschreven reguliere opzet gaan we nog plannen, hou onze website en socials in de gaten, of meld je aan voor onze nieuwsbrief via info@greenheartnaturefarm.org!

Tot dan?

Als je wilt aansluiten, meld je dan even aan via info@greenheartnaturefarm.org. Lees daarnaast onderstaande informatie en het programma goed door, zodat je op de hoogte bent van de tijden en wat je mee kunt nemen.

Programma:

 • 12:30 Samen lunchen en kennismaken / bijkletsen (Zin om iets lekkers mee te brengen om te delen? Leuk! Wij verzorgen een simpele soep met brood, daarnaast is er dat wat er vanuit de groep wordt gedeeld)
 • 13:30 Openingscirkel (Wil je meedoen, zorg dat je er liefst uiterlijk op deze tijd bent) 
 • 13:40 Lekker samen aan de slag in kleine groepjes met thee en koffiepauze tussendoor (Zin om iets lekkers mee te brengen om te delen? Leuk!)
 • 16:40 Deel- en sluitingscirkel (Fijn als je hier ook sowieso nog bij kunt zijn)
 • 17:00 Slot
 • * Voel je welkom om ook nog een lekkere duik in de jacuzzi te nemen, heerlijk ontspannend na het buitenwerken!

Praktische informatie:

 • Adres & parkeren: Leiweg 3A in Geffen, parkeren kan in het weiland meteen links of op de aangewezen parkeerplaatsen (let op: niet parkeren op de oprit van onze buren op Leiweg nummer 5)
 • Verzamelplek: vanaf de parkeerplaats loop je linksaf langs de paardenweide helemaal door naar achter de boerderij naar de kas. Daar verzamelen we voor iets lekkers te eten, drinken en alle gezelligheid!
 • Eten & drinken: Wij zorgen altijd voor voldoende basics met koffie / thee / water / soep van seizoensgroenten / brood, dus er is sowieso voldoende te eten en drinken. De leuke extraatjes creëren we samen vanuit de community ;).  Je bent van harte welkom om ook iets lekkers bij te dragen (iets voor op brood, een salade, een hartige taart, of een zoete versnapering). Voel je vooral niet verplicht, alleen als je het leuk vindt!
 • Verder meenemen: eventueel je eigen werkhandschoenen, kleding passend bij het weer en de omstandigheden (er zijn her en der brandnetels en distels, het lange gras is vaak wat natter dan ander soort ondergrond, etc)

N.B. Wil je vooraf of achteraf bij ons logeren in ons logeerhuisje of je eigen tentje? Er is van alles mogelijk, check dat dan even bij Tjitske via tjitske@greenheartnaturefarm.org of 0624443907.

Nog vragen? Weet ons dan vooral te vinden!

Jouw project of idee realiseren bij of met de Green Heart Nature Farm?

Ook staan we open voor ideeën van projecten of activiteiten die jij bij / met de Green Heart Nature Farm op zou willen zetten om onze plek, faciliteiten en inspiratie nog meer te kunnen delen. 

Zo is er bijvoorbeeld een groepje aan het kijken of ze op een stuk ongebruikte grond een medicinale kruidentuin in kunnen richten, is er een internationaal zomerkamp geweest, wordt er een inspirerende studentendag georganiseerd, een verjaardagsfeest en vrienden barbecue in onze tent gehouden, en zijn er ideeën geopperd voor bijvoorbeeld het organiseren van een vrouwencirkel, oogstdiner, teamuitje voor een bedrijf, excursie voor de basisschool etc etc… kom maar op met jouw idee! 

Wij kijken graag of we jouw idee kunnen helpen realiseren en floreren, in een mooie uitwisseling van energie :).

De waarde van het Contribute & Connect principe, als deel van een prachtige uitwisseling in een regeneratief ecosysteem:

We delen graag een greep uit de reacties op eerdere edities van onze C&C’s…..

“Mag ik gauw weer komen helpen alsjeblieft?”
“Ik voel me echt thuis hier…wat een fijne plek”
“Weer zoveel geleerd vandaag…”
“Oh wat heerlijk dat werken met je handen in de aarde!”
“Ik ga echt weer helemaal lekker zen naar huis”
“Gaaf hoe ik zo ook mn steentje kan bijdragen aan t bouwen van n mooiere wereld!”
“Wooow krijgen we dit lekkere eten er zomaar allemaal bij?!”

Hier worden wij helemaal stil van…! En wauw wat zijn wij dankbaar en blij voor zo’n prachtige groep vrijwilligers….

Allereerst natuurlijk dankbaar dat we samen zoveel werk hebben verzet: er zijn in de februari editie bijvoorbeeld tientallen hulst plantjes, vlinderstruiken en duindoorns geplant en honderden kleine boompjes bevrijd uit de armen van het grijpgrage gras, zodat ze weer vrij verder kunnen groeien dit seizoen..

Maar bovenal:

Blij dat we ons prachtige plek mogen delen
Blij dat we onze kennis en inspiratie kunnen delen
Blij dat we samen van zoveel overvloed in de vorm van heerlijk eten van t land mogen genieten

En dankbaar dat er zo’n prachtige uitwisseling mag ontstaan tussen deze prachtige groep mensen onderling!!

Want ook dat is permacultuur: het lokale ecosysteem niet alleen tussen de bodem, planten, dieren en bomen, maar ook met en tussen de mensen versterken!

Allemaal hebben we wat te geven en kunnen we iets moois ontvangen…

Welke prachtige inbreng we de afgelopen weken bijvoorbeeld al mochten ontvangen was:

 • Een uitnodiging om stekjes op te halen, bijvoorbeeld van de fantastische oude vijgenboom van Joris die al jaren de lekkerste vijgen van heel Oss produceert: eens kijken of we dat in Geffen kunnen evenaren 😉
 • Het ophalen van een paar aanhangers vol eikenbladeren (geweldig als mulch laag in t voedselbos ) die Tiny voor ons bij elkaar harkte in zijn grote tuin langs de bosrand
 • Joep die een partij vlinderstruiken redde, die door de gemeente werden gerooid en nu een tweede leven hebben gekregen in t voedselbos
 • Tamara die wel een partijtje nog mooiere foto’s wil schieten tijdens een volgende vrijwilligersdag met haar fotografie hobby
 • Sita die een partij “netjes” haakte voor in de tuin, om wol voor vogelnestjes in te doen. Deze kunnen wij weer verkopen of uitdelen
 • Folkert die aanbiedt om tegen een vergoeding jouw tuin / heg te komen snoeien en het snoeisel vervolgens meeneemt naar t voedselbos als organisch compostmateriaal (mocht je interesse in zo’n snoeihulp hebben of iemand weten die dat wellicht heeft, horen we dat graag)
 • Een schat aan kennis en inspiratie, bijvoorbeeld over het leren ‘lezen’ van de geneeskrachtige werking van een plant aan de vorm van het blad door Julia, inspiratie voor een handig werk- en pluktasje door Addie, slimme tips van Gina voor het verwerken van duindoorn (eerst even invriezen, dan schud je ze zo van t takje)

Jeetje… en dit is dus nog maar een greep uit de prachtige dingen die er uit de fijne lokale verbindingen ontstaan..

Wil jij je ook op jouw manier met ons verbinden, en komen meegenieten van de overvloed? Wij delen graag ook de komende tijd weer onze plek, ons heerlijke eten, onze kennis en onze inspiratie. Voel je vooral welkom op de C&C dagen, ook gewoon voor meehelpen en gezellig kletsen.

En zoals je ziet kan meehelpen meerdere vormen aannemen, mocht je minder hebben met werken op t land maar wel graag meegenieten 😉 Laat maar weten wat je ideeën zijn! Meehelpen nieuwsberichtjes schrijven, een mooie posterontwerp maken, het eten klaarmaken met Tjitske of iets heel anders kan ook, we staan voor van alles open!

Lees hier nog wat meer voorbeelden van hoe anderen dit doen.

Ken je anderen die dit wellicht leuk vinden? Tof als je t deelt!

Voel je in ieder geval welkom om contact op te nemen, via info@greenheartnaturefarm.org.

Tot gauw?