Naast de wilde dieren die hier hun plekje weten te vinden, houden we zelf ook een paar bijzondere boerderijdieren. Met elk hun eigen rol in het ecosysteem.

Peggy – hangbuikzwijn

Vlak naast een publiek wandelpad, krijgt Peggy misschien wel de meeste aandacht van al onze boerderijdieren. Ons rustige hangbuikzwijntje ligt de hele dag relaxed in het zand (of bij regen in haar beschutte hok), maar springt direct kwispelend op als voorbijgangers haar een appelkroost toewerpen. Ook van onze etensresten is mevrouw niet vies. Zo wordt er op onze natuurboerderij nooit iets eetbaars weggegooid.

Pippin, Elly & Sam – ganzen

Naast goede waakdieren, zijn de ganzen ook onze aanhankelijke vriendjes. Nooit te beroerd om wat gras uit je hand te komen eten, of nieuwsgierig aan je laars te knabbelen. Naast dat ze het gras kort houden, leggen ze heerlijke eieren, bemesten de grond en beschermen de meer kwetsbare eenden op de boerderij tegen vossen.

Familie schaap

Onze vier Ouessant schapen, twee moeders met hun dochters, zijn de beste grasmaaiers op de boerderij. De jongste van het stel, Koala, is een echte knuffelkont. De rest komt vooral enthousiast aanhuppelen als ze denken iets te eten te krijgen. Blijkt dat niet het geval, dan verliezen ze snel hun interesse. Maar wát blijft dat gras mooi kort.

Timmy, Tommy, Tammy… en de rest – loopeenden

Met 8 loopeenden zijn ze soms niet uit elkaar te houden. En dat ze de hele dag in een rijtje parmantig rechtop achter elkaar aanlopen helpt daar niet bij. Ze pikken vrolijk in de bodem en houden deze daarmee luchtig. Daarnaast leggen ze heerlijke eieren en zijn hun uitwerpselen perfecte bodembemesting.

Sirius, Severus, Volde en Mort + kids – Muskuseenden

De fantasynamen passen perfect bij deze eenden met hun exotische uiterlijk. Afgelopen jaar is ons muskuseendenvolk uitgebreid met maar liefst 23 kuikentjes. Het weiland voor ons huis is hun domein. Hier jagen ze op insectjes, wormen en hier en daar wat groens.