Op onze Open Dag op 15 juni is er weer van alles moois te doen! Naast de activiteiten in het blokkenschema, kun je de hele dag door bij de witte tent terecht voor een hapje of drankje, gezellig praatje, inspiratie, bessen plukken, en nog veel meer… Verder kun je uiteraard ook zelf het voedselbos en de boerderij verkennen. Gezellig dat je langskomt!

Let op: Voor de activiteiten in het blokkenschema hierboven geldt: VOL = VOL dus zorg dat je op tijd bent voor de start van een rondleiding, inspiratietalk of workshop als je zeker wilt zijn van je plek.

Omschrijving per programma onderdeel, inclusief maximum aantal deelnemers en starttijden:

 • Rondleiding Green Heart Nature Farm door Geert-Jan of Kestrel: max. 20 deelnemers
  Voor het eerst op bezoek bij ons? Kom alles te weten te komen over het ontstaan en de missie van deze bijzondere plek, laat je meevoeren langs de highlights, de basisprincipes en het ontwerp van het voedselbos, en neem een kijkje bij de natuurvijver, de kas, de theetuin en de boerderijdieren. (Start: 10:30, 12:30, 13:30 of 14:30)
 • Blote voeten wandeling door Merel: max. 15 deelnemers
  Hoe verbind je beter met de natuur, dan op je blote voeten? Merel neemt je mee op een avontuur op blote voeten door het voedselbos. Lopen op blote voeten werkt niet alleen ontspannend maar laat je ook meer in contact komen met je innerlijke kind. Ontdek het voedselbos zoals je het nog nooit beleeft hebt. Laat jij je verrassen? (Start: 11:00, 12:30, 14:30)
 • Centrale Introductie Green Heart Nature Farm door Geert-Jan & Kestrel + openingswoord wethouder Dolf Warris: geen limiet aantal deelnemers
  Wat zijn we verheugd jullie te verwelkomen op onze mooie natuurboerderij en voedselbos! Wethouder Dolf Warris opent de dag officieel met een woord vanuit de gemeente Oss. Geert-Jan en Kestrel vertellen graag iets meer over wie ze zijn, wat ze hier doen en waarom ze doen wat we doen… Maak kennis met het hele team en de gezamenlijke missie en droom. Bouw jij mee aan een mooie regeneratieve toekomst? (Start: 12:00)
 • Voedselbossen inspiratietalk door Kestrel: geen limiet aantal deelnemers
  Als permacultuur en voedselbossen expert neemt Kestrel je graag mee de diepte in: Wat is nu eigenlijk de waarde van een voedselbos? Waarom zou je kiezen voor deze vorm van voedselvoorziening en landschapsinrichting? Wat kan dit op grotere schaal betekenen voor de uitdagingen van deze tijd? En wat zou jij hier thuis mee kunnen? (Start: 12:30)
 • Buurtvoedselbossen inspiratietalk door Manon: geen limiet aantal deelnemers
  Steeds meer buren bundelen hun krachten om samen een buurtvoedselbos te starten. Een prachtig voorbeeld hiervan vind je in Nistelrode en Loosbroek. Manon deelt graag alle ins en outs over hun ervaringen! (Start: 14:00)
 • Workshop wormenhotel bouwen door Folkert: max. 15 deelnemers
  Weet jij al dat wormen ons beste vrienden zijn? Ze zijn fantastische bodemverbeteraars voor in de tuin en maken heerlijke compost voor planten en bomen. Met een eigen wormenhotel zorg jij voor extra wormen in jouw tuin, krijg je gratis compost en geef je zelfs je keukenafval een mooie bestemming. Kom je mee jouw eigen wormenhotel bouwen en alle ins en outs leren over samenwerken met wormen in jouw tuin? (Start: 10:45, 14:45)
 • Workshop wormenhotel bouwen door Folkert (***KIDS SPECIAL***): max. 15 kinderen + ouders
  Wist je dat wormen echte superhelden zijn? Ze maken de grond beter en maken heerlijk eten voor planten en bomen! Het zijn echt je beste vrienden in de tuin. Kom jij mee een wormenhotel bouwen en alles leren over de wonderlijke wereld van wormen? Gezellig! (Start: 13:00)
 • Kruidenwandeling door Addie & Margot (***KIDS SPECIAL***): max. 15 kinderen + ouders
  We gaan op ontdekkingstocht in het voedselbos! Hoe ziet de natuur er uit onder een vergrootglas? En smaakt onkruid eigenlijk misschien wel lekker? Kom gezellig met ons mee! (Start: 11:00)
 • Kruidenwandeling door Addie & Margot: max. 20 deelnemers
  Wil je ook graag de lokale planten beter leren kennen en ontdekken wat je er mee kunt doen? Addie en Margot nemen je mee door de kruidenlaag van het voedselbos! Je zal versteld staan hoeveel van de planten die je als ‘onkruid’ kent, eetbaar of zelfs gezond en lekker zijn! (Start: 13:15)