Posted on

Het nieuwe jaar is alweer in aantocht! En zoals altijd is er op de Green Heart Nature Farm en het voedselbos in Geffen straks weer van alles te doen… We gaan weer planten, bouwen, stekken, kweken, snoeien, oogsten, verwerken, het heerlijke eten opsmikkelen en nog veel meer.. En hoe mooi is het om al die ervaringen, het heerlijke eten, maar ook het werk en de gezelligheid te delen met iedereen die daar een deel van wil zijn? Tijdens deze winterse periode is het eerst even tijd voor rust, terugtrekken, bezinning en verbinding met onszelf en geliefden, daarna hebben we weer heel veel zin om mooie dingen te creëren, samen met alle fijne betrokkenen om ons heen!

Op dit moment voelen we ons enorm dankbaar voor alle hulp, giften en input die we afgelopen jaar hebben gekregen van alle geweldige betrokkenen en vrijwilligers. We organiseerden diverse plantdagen, oogstmomenten, een heus Contribute & Connect weekend, een Noten in de Natuur concert in de zomer en als klap op de vuurpijl het Tree Fest boomplantfestival in november. 

Steeds meer mensen vragen of ze komend jaar wellicht opnieuw eenmalig, meermaals of zelfs structureel iets kunnen bijdragen of meehelpen. Wat voelen we ons enorm vereerd en dankbaar dat het voedselbos en de natuurboerderij zo door steeds meer mensen gedragen en gedeeld mag worden! Uiteraard zien we daar allemaal prachtige kansen voor. Graag willen we samen met alle geïnteresseerden kijken hoe we dit op een goeie manier kunnen vormgeven. We horen dan ook graag jouw ideeën, wensen en mogelijkheden om bij te dragen en samen mooie dingen te creëren. 

Om te starten willen we in de komende winter in ieder geval alvast twee Contribute & Connect ochtenden organiseren. Dit voor iedereen die het leuk vindt om ons te helpen bij de winterse voedselboswerkzaamheden. Op deze twee woensdagen gaan we lekker samen planten, bouwen, verbinden, leren, delen en genieten van een heerlijke lunch. Op basis van jouw ideeën, wensen, beschikbaarheid en input ontstaat er daarnaast ongetwijfeld nog veel meer! Ook wij hebben al diverse andere ideeën voor workshops, een ruilmiddag, events, diners, meewerkmomenten, of wellicht weer een weekend of meerdaagse activiteiten. Net als de natuur gaan ook wij echter eerst even de nodige winterrust pakken, om alles rustig te laten zakken, wortelen en vanuit daar weer te creëren in het voorjaar. We houden je op de hoogte via onze online kanalen en hopen je in het nieuwe jaar weer te zien!

Zou jij graag het komende jaar betrokken willen zijn bij ons voedselbos en natuurboerderij en / of heb je een goed idee wat we (samen) kunnen realiseren? Laat het ons weten!

We kijken graag wat we samen voor moois kunnen creëren! We staan voor allerlei ideeën open, schroom dus niet om te bellen, mailen of appen. Liefst naar Tjitske, via tjitske@greenheartnaturefarm.org of 0624443907. Als je geen concrete ideeën hebt maar gewoon zin hebt om af en toe te komen helpen, ook helemaal goed, laat het ons ook dan even weten. Elke input is welkom.  

Meld je daarnaast als je het leuk vindt alvast aan voor (een van) de komende Winterse Contribute & Connect ochtenden:

> Woensdag 11 januari – 9:30 – 13:00 + aanvullende lunch 

Deze dag valt nog in de eerste helft van de winter. Een goede plantdag! Want hoe eerder in de winter we bomen planten, hoe beter! De winter is namelijk de tijd om te wortelen, bomen en struiken kunnen dan een goede gezonde basis leggen voor de warme zomer en het groeien van blad en vrucht. De datum van woensdag 11/1 hebben we gekozen mede op basis van de ‘kosmische kalender’, die rekening houdt met de stand van de hemellichamen die ook ieder een werking hebben op de natuur. In de biodynamische landbouw is dit een belangrijke leidraad voor de optimale samenwerking met natuurlijke processen. Qua planeetstanden is 11 januari een goede dag voor het planten van vruchtdragende planten. Met de afnemende maan wordt het wortelproces bovendien extra ondersteund en de energie van sterrenbeeld leeuw geeft extra kracht mee aan de bomen die de grond in gaan. Kom jij deze ochtend mee planten of iets bouwen en daarna genieten van een heerlijk winterse lunch en gezelligheid samen met de andere vrijwilligers? Laat het Tjitske even weten via tjitske@greenheartnaturefarm.org of 0624443907.

> Woensdag 8 februari – 9:30 – 13:00 + aanvullende lunch 

Deze dag valt wat later in de winter, het is dus even de vraag of we deze dag nog veel gaan planten, omdat de ‘wortelperiode’ dan vrij kort is voor het groeiseizoen begint in de lente. Wel kunnen er eventueel nog wat planten vanuit pot de grond in (dat past ook hier bij de stand van de hemellichamen), kunnen we gaan voorbereiden voor het nieuwe seizoen (denk bijvoorbeeld aan bouwwerkzaamheden, zaaibedden klaarmaken, of dat wat er op dat moment maar nodig is). Kom jij deze ochtend meehelpen en daarna genieten van een heerlijk winterse lunch en gezelligheid samen met de andere vrijwilligers? Laat het Tjitske even weten via tjitske@greenheartnaturefarm.org of 0624443907.

2 Replies to “Contribute & Connect @ Green Heart Nature Farm in 2023!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *