Posted on

Contribute & Connect Weekend

Leren over voedselbossen, regeneratieve landbouw en jezelf

Een combinatie van leren en bijdragen: dat is het Contribute & Connect weekend op Green Heart Nature Farm. Twee dagen lang brengen we door in de buitenlucht, waarbij jij leert en ervaart wat er komt kijken bij de aanleg en het onderhoud van een voedselbos. We combineren theorie met praktijk en steken de handen uit de mouwen. Want al doende leert men! Bovendien ervaar je in verschillende reflectiesessies wat een weekend in de natuur met jou als persoon doet.

Een voedselbos en natuurboerderij in aanleg

Op Green Heart Nature Farm zijn we een aantal jaar geleden begonnen met het aanleggen van een voedselbos en natuurboerderij. Op 2,5 hectare werken we aan de aanplant van exotische en inheemse eetbare bomen en struiken. We verbouwen onze eigen groenten in de moestuin en hebben verschillende dieren die bijdragen aan een gezond ecosysteem. Lees hier meer over Green Heart Nature Farm.

Wat kun je verwachten?

Op 14 en 15 mei maken we er een bijzonder weekend van. Gedurende twee dagen doorloop je onder begeleiding van ons team in een groep van maximaal negen deelnemers een bijzonder programma.

 • Contribute: op onze boerderij is altijd werk te doen. En dat doen we graag samen met jou! Omdat we geloven dat dat niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam is. Voordat je aan het werk gaat, delen wij onze kennis over de werkzaamheden met jullie. Zo leer en ervaar je in de praktijk wat het aanleggen van een voedselbos en runnen van een natuurboerderij inhoudt.
 • Connect: verbinden doen we tijdens dit weekend met elkaar en met onszelf. Leer gelijkgestemden kennen door intensief samen te werken, samen te koken, te eten en ’s avonds bij een kampvuur de dag door te spreken. En verbind met jezelf tijdens de verschillende sessies die we aanbieden op spiritueel en persoonlijk vlak. Ook verbind je met de natuur: door mét de natuur samen te werken en aan je diner ingrediënten van het land toe te voegen.

Samengevat: theorie over diverse werkzaamheden in een voedselbos, meewerken in het voedselbos, reflectiemomenten, persoonlijke ontwikkelingsworkshop, kookworkshop, samen koken en eten, kampvuur, gelijkgestemden leren kennen en overnachten.

Interesse?

Binnenkort delen we het definitieve programma via onze website en Facebookpagina. Wil je op de hoogte gehouden worden? Of je gewoon alvast aanmelden? Stuur dan een mail naar info@greenheartnaturefarm.org met het onderwerp ‘Contribute & Connect Weekend’.

Praktisch

 • Wanneer: 14 & 15 mei 2022
 • Waar: Green Heart Nature Farm – Leiweg 3a, Geffen
 • Overnachten: in eigen tent of camper op ons land
 • Investering: we organiseren dit weekend op basis van een ‘betaal wat je het waard vindt’ principe. Dit betekent dat je zelf bepaalt wat voor jou als een passend bedrag voelt. Ter indicatie: de kosten die wij maken bedragen +/- €75 per persoon (voor organisatie, overnachting en catering).

One Reply to “Contribute & Connect Weekend”

 1. Wat een fantastisch weekend was het connect en contribute weekend afgelopen 14 en 15 mei. Eenmaal thuis miste ik gelijk de natuur, de rust, de geuren, het heerlijke eten geprepareerd uit het bos, de connectie met mezelf en alle andere mensen waarmee ik een zo’n geweldig weekend beleefde.
  Dit weekend liet mij de belangrijkste dingen van het leven zien en voelen.
  Natuur, rust, community, samenwerken. eten vanuit de natuur. leren van elkaar,
  humor, lachen, huilen.
  De belangrijkste meest humane dingen die ons allen gegeven zijn en die ook nog eens gratis zijn.
  De tv en de telefoon heb ik geen moment gemist. nog sterker, Zo gauw ik die weer binnen bereik kreeg kwam er een sluier van afgescheidenheid over me heen.
  Dankjewel Grean Heart Nature Farm.
  Jullie gaan mij echt wel weer terug zien. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *