Een sterk natuurlijk ecosysteem is niks zonder samenwerking en warme onderlinge relaties, waarbij eenieder met zijn eigen unieke puzzelstukje een bijdrage levert aan het geheel. Alle ‘Vrienden van het Voedselbos’ vormen samen dit ecosysteem rondom de Green Heart Nature Farm, samen bouwen we zo aan een regeneratieve toekomst, en maken we impact op het gebied van natuurherstel, biodiversiteit en educatie.

Onze vrienden zijn alle mensen en bedrijven die ons een warm hart toedragen, en op hun eigen unieke manier een bijdrage leveren in natura of in euro’s.

Wil jij ons ook steunen op jouw manier? Lees hier hoe je dat als bedrijf of als particulier kunt doen door mee te werken, een bijdrage in natura te leveren, of financiële steun te leveren in de vorm van een donatie.

Onderstaande lijst ‘Vrienden van het Voedselbos’ is niet uitputtend, het zijn er inmiddels zoveel dat we niet iedereen bij naam en toenaam kunnen noemen. Voor al deze onbenoemde vrienden en hun bijdragen zijn we net zo goed intens dankbaar! Ook jullie puzzelstukje in het geheel heeft geleid tot het realiseren van alle moois tot nu toe. Mocht je een naam of bijdrage missen die volgens jou aan de lijst toegevoegd moet worden, laat het dan vooral weten, dan breiden we de lijst graag uit.

De ‘Vrienden van het Voedselbos’ zijn onder andere:

Al ons familie, vrienden en kennissen, die ons een warm hart toe dragen… Waar zouden we zijn zonder jullie steun? Daartoe behoren zeker ook alle buurt- en dorpsgenoten die altijd weer bereid zijn een helpende hand uit te steken. En uiteraard onze Wwooffers met hun netwerk. Tot slot heel belangrijk: het lokale voedselbosnetwerk in Brabant waar we prachtige kennis mee uitwisselen.. Dankjulliewel dat jullie deel zijn van de mooie community die de Green Heart Nature Farm en haar ecosysteem draagt en support!

Alle fantastische mensen die op de Contribute & Connect dagen meewerken, of hun bijdrage anderzijds in natura leveren met hun talenten, skills of materialen om te delen (elektricien / loodgieterskills, mooie foto’s en dronebeelden maken, hapjes & drankjes verzorgen, bijdrage aan evenementen, creatieve skills inzetten, stekjes & planten meenemen, boomstammen voor een insectenwal leveren, en nog veel meer!)

Waterschap Aa & Maas, die het eerste deel van ons nog te bouwen educatiecentrum financierde, en momenteel kijkt naar een bijdrage voor een nieuw aan te leggen kikkerpoel, insectenwal, vleermuizenkast en nog een aantal biodiversiteitsverhogende maatregelen.

De Gemeente Oss, die de aanplant van een heleboel bomen in ons voedselbos subsidieerde en continue met ons meedenkt.

Brabants Landschap, die vanuit de STILA (voormalig STIKA) regeling de aanplant van ons inheemse hakhoutsingel en voedselbos subsidieerde en dit jaar met de LAL- & Ervenplus-regeling van doel is om diverse biodiversiteitsverhogende maatregelen mee te realiseren.

De Brabantse Milieufederatie, die samen met John Vermeer van Vermeer Duurzame Diensten en Martijn Ballemans van PUUR Permacultuur een prachtige kennisbank en cursussen over voedselbossen neerzet. Zij brengen met de deelnemers tijdens de basiscursus voedselbossen een bezoek aan de Green Heart Nature Farm en versterken zo het netwerk en de gedeelde missie.

De Wageningen Universiteit, die ons met haar kennis, onderzoek en tussentijdse monitoring support om het ontwerp en beheer van ons voedselbos zo goed mogelijk af te stemmen op de natuurlijke omgeving, voor zo effectief mogelijk natuurherstel.

Vitaplaza, Yoga-, Sport- en Zorgcentrum in Oss, waar we gezamenlijk een aantal prachtige ‘Yoga in de Natuur’ ochtenden mee organiseerden, om mensen de gelegenheid te geven met zichzelf en de natuur om zich heen te verbinden.

Landschapsbeheer Oss, die haar kennis en expertise over diverse diersoorten deelt vanuit o.a. de lokale vogelwerkgroep, en gezamenlijk optrekt met de Green Heart Nature Farm om nog meer biodiversiteitsverhogende maatregelen te realiseren, zoals nieuwe (roof)vogelkasten, een kikkerpoel of insectenwal.

Stichting The Pollinators, waar we in 2022 de krachten mee bundelden om een fantastisch Tree Fest bomenfestival neer te zetten.

Geffense drukkerij ADC Wihabo, die de posters voor onze Open Dag verzorgde.

De Van Schijndel Bouwgroep in Geffen, die regelmatig een partij resthout levert.

The Sparkle & Spice bar, met hele leuke foodtruck, van onze buurvrouw Karin Vos, die de heerlijkste hapjes maakt en haar cateringspullen nogal eens ter beschikking stelt als er wat extra nodig is voor een event.

Meubelmaker Jens Hellings van Hout of The Box die diverse creatieve houtoplossingen realiseerde.

De organisatie van Effe Noar Geffe, met o.a. Chris-Jan van Dinther, die na hét jaarlijkse evenement van Geffen restanten stro als mulchlaag voor het voedselbos doneren, maar ook tafels en stoelen uitleende voor onze Open Dag.

Rietdekkersbedrijf Molenaar, die ons regelmatig een partij riet levert, als mooie mulch laag voor ons voedselbos.

Rietdekkersbedrijf Dolstra, die ons een partij riet leverde, als input voor een insectenwal.

Stichting Society 4.0 en haar lokale afdeling ‘Ons Maasland’, die vanuit haar missie om aan een nieuwe wereld te bouwen haar netwerk en expertise deelt, en promotie voor onze evenementen maakt.

Wala, een groot Duits kruidenbedrijf voor natuurlijke gezondheids- en schoonheidsproducten (o.a. Weleda / Dr. Hauschka), die in 2023 haar kennis deelde door één van haar experts gratis een dagtraining te laten geven over kruiden verbouwen en verwerken.

Sjef van Dongen en Fruitzforlife Eetbaar landschap ontwerp en permacultuur advies, die ons met zijn kennis, inspiratie en prachtige plantgoed op weg hielp bij het ontwerp en de aanplant van ons voedselbos.

Van Munster Recyclers leverde een partij hout en denkt altijd graag met ons mee.

Autobedrijf Mark van Schijndel uit Geffen, die voor het Tree Fest in 2022 een mooie financiële bijdrage leverde voor de aanplant van nieuwe bomen.

De Kastaan houtbouw uit Nuland, die voor het Tree Fest in 2022 een mooie financiële bijdrage leverde voor de aanplant van nieuwe bomen.

Istech Metal Finish BV, die voor het Tree Fest in 2022 een mooie financiële bijdrage leverde voor de aanplant van nieuwe bomen.

Dubbelman en zonen, beton- en metaalbescherming B.V., die voor het Tree Fest in 2022 een mooie financiële bijdrage leverde voor de aanplant van nieuwe bomen.

En natuurlijk alle andere fantastische mensen en organisaties die in de afgelopen jaren een bijdrage in euro’s of natura hebben geleverd, dankjulliewel!